10 února 2013

Óda na režnou ♥ Something for our kitchen

Krásnou neděli přeji.

O víkendu jsem stihla i něco tvořit a ráda bych se podělila o své nové radosti. U Šárky jsem kdysi koupila tuto režnou látečku s imitací vyšívaného pruhu. Krásný vánoční motiv. Pravda, plán byl všechno ušít před Vánoci, ale zima je pořád, tak se to ještě využije.
První jsem ušila běhoun na stůl. Na ušití nic složitého, ale to stříhání, to mi teda nešlo. Musím nějak vykutit jak se to má dělat správně. No tak to dopadlo tak, že je uzší než jsem chtěla, ale dobrý.
Pak ty chňapky. Že já na sebe zase vymyslela takovou piplačku! Chtěla jsem, aby ta režná část byla prošitá, aby krajka vykukovala jen z části ze švu, aby tam byl proužek kanafasu, aby byly z obou stran stejně naparáděné, ... no navymýšlela jsem si toho hodně a taky mi to zabralo víc času než je na chňapky dle mého názoru hodno.




Ušila jsem je docela úzké, takže se mi nevešly pod stroj a lem je přišitý zevnitř ručně. Poutka měla být původně ve švu, ale to bych nesměla mít sklerózu. Pěkně jsem to sešila, začistila okraje saténovým stehem, převrátila ... a pak se dívám ... kde mám poutko??? 


Ještě k tomu mám nasříháno na kulatou dečku a srdíčka do oken, víc látky už nemám.:)

Děkuji za návštěvu a přeji slunečný den!

Lenka

2 komentáře:

Calenndula řekl(a)...

je to pěkné! režné látky miluju a s tou červenou je to prima kombinace. měj se pěkně...

Ajka řekl(a)...

krásné tvoření :-)
Ajka