01 května 2014

Nový projekt

Mám moc ráda zahraniční blogy o bydlení. Jejich home tours, nápady, styly, DIY návody, ...
A tak jsem si řekla, proč to nezkusit.

Taky milujete v časopisech o bydlení takovéto před po?:) Já ano! Tak si to vyzkoušíme.:)
Budu s vámi postupně sdílet své nápady, návrhy řešení konkrétních prostor i jejich finální realizaci. Jeden pokoj za druhým a napřeskáčku.:)
Budu moc ráda, když se zapojíte! S radami, tipy, názory, ...

Chci s vámi sdílet přerod našeho bytu v DOMOV.



Zatím tady bydlíme půl roku. Už mám představu jak by asi která místnost měla vypadat. Něco už se rýsuje, něco je pořád jen v hlavě (a možná to tam i zůstane:)).

A jaký styl bydlení mám ráda? Jednoduchost. To hlavně. Mám plnou hlavu nápadů, myšlenek, a tak prostor kolem mě musí být čistý, uklidňující, jemný, útulný. Nemám ráda příliš mnoho dekorací, jednak se to špatně uklízí a jednak mě to ruší. Líbí se mi bílý nábytek. Miluju textil, je úžasné co dokáže udělat s prostorem. Tam si hraju s barvami. A aby vynikly, všude jinde (nábytek, stěny) upřednostňuju bílou nebo krémovou barvu. Ráda renovuju (v celém bytě máme novou pouze knihovnu a postel:)). Miluju staré věci, přírodní materiály.

Nedávno mě napadlo, že jsem ráda, že nejsem milionář. Pak bych totiž nebyla tak kreativní, mohla bych si to všechno koupit. Uvažuju jinak - něco se mi líbí a je to drahé, ne že bych si to nemohla někdy dovolit, ale prostě se mi za to nechce dávat tolik peněz. A navíc. Ráda recykluju. Proč kupovat všechno nové, když už to někde je připravené k renovaci? Tak přemýšlím, vymýšlím varianty ... a mám radost. Prostě mě to baví!:) Manžel je ze mě někdy na nervy (a já se mu ani nedivím), když stojím v nějaké místnosti a hledím tam na něco minuty a nevnímám okolí, tam se rodí ty nápady.:)

Tady je pár interiérů, které mě zaujaly na Pinterestu (zadala jsem cozy living room).
Bílý nábytek, to je moje.
Camilla At Home: Cozy living room/// automatically goes to Google translate...Norwegian to English
Miluju kombinaci přírodního dřeva s bílou, lnem, bavlnou, sem tam nějaká barva jen na textilu.
Cozy living room interior
Ach ty lucerny. O těch sním. Snad letos na Vánoce ...? :)
Příště už se podíváme do našeho bytu.

Přeji krásný den i s letošním pravým aprílovým počasím:)

1 komentář:

Calenndula řekl(a)...

mám to stejně, Leni. recyklace a využití starých věcí, když se krásně opraví, to je moje. protože ty staré věci nebyly z nějakých slepovaných třísek, ale udělané z opravdových materiálů a navíc přírodních.
líbí se mi stejné interiéry, bílá a krémová barva, ano!